zondag 4 april 2010

Foam en de Bazel

Twee mooie tentoonstellingen gezien. In Foam o.a. "My Grandma was a Turtle" foto's van Cuny Janssen. Zij heeft een tijd doorgebracht in Oklahoma bij de Turtle-clan van de matriarchale indianenstam Delaware. Haar doel was kinderen met "Native American" voorouders en hun omgeving te fotograferen omdat ze nieuwsgierig was wat er bij moderne indianenkinderen nog te zien is van hun afkomst. Bij sommige kinderen zie je die afkomst helemaal niet meer, blond haar, rood haar, sproeten, bij anderen juist weer wel.

"De eerste foto's van Amsterdam 1845-1875" in het Stadsarchief is een prachtige tentoonstelling als je van Amsterdam en van foto's houdt. Je ziet zoveel bekende plekken en gebouwen in Amsterdam die er eigenlijk nog steeds zo uitzien, alleen het straatbeeld is veranderd. Heel veel Amsterdammers waren op deze regenrijke middag hiernaar toegekomen en iedereen stond enthousiast met zijn neus op de foto's gedrukt alle herkenbare plaatsen op te noemen.

1 opmerking:

  1. Leuk, vooral het Stadsarchief. Willen wij ook nog naar toe, maar ja wanneer.... Dit weekend was het alleen maar eieren eten. Nu de meubelboulevard nog bezoeken....(grapje). Het blog PARIS THROUGH MY LENS bij jouw lijst met blogs vind ik ook erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen