zondag 31 januari 2010

Zondag in Almere

Met weer een weekend sneeuw, ben ik er wel een beetje klaar mee. Maar je kunt je in Haven toch nog wel vermaken. Ten eerste bij Big L met een grote uitverkoop altijd leuk en je bent al gauw een uur bezig om er wat uit te zoeken met 50% korting.
En dan is er nog een tentoonstelling in Corrosia over slaap. Je mag met pantoffeltjes aan op allerlei bedden gaan liggen en naar verhalen van mensen met slaapproblemen luisteren. Heel ludiek, een aanrader en zo werd het toch nog gezellig deze zondag.


-- Expositie Kunst --
Zzzzz... Corrosia Expo Slaapt!
in: Corrosia!/CBK - Almere Haven - Locatie en route
Van: Za 9 jan 2010 t/m: Zo 28 feb 2010
Tijden: Wo t/m Zo 12.00 - 17.00 uur
Entree: gratis
Stichting Polly heeft research gedaan naar mensen met een slaapprobleem. De verhalen van deze mensen zijn verwerkt in de interactieve installatie 'Slaap'. In het donker staan zes opgemaakte bedden, allemaal om lekker op te gaan liggen. Leg uw oor te luister en ontdek de verhalen van hun eigenaren. Wim Schermer onderzocht de houding van het lichaam tijdens de slaap. In zijn kunstwerk moet je opnieuw in slaap leren vallen en op zoek gaan naar de lichaamshouding waarin dat kan. In de 'Dreammachine', een oude VW bus, van Vera Broos en Rob Hagenouw (Beambus) ontvang je liggend lichtgolven die overeenkomen met de Alpha-golven in je hersenen. Deze zogenoemde Alpha-golven brengen je in de Alpha staat: de eerste fase van je slaap, van volledige ontspanning. Esther Bruggink toont transparante kunstwerken van figuren die zich in de sluimertoestand van de halfslaap bevinden. En tekeningen uit de serie 'Amae' van Sarah van der Pols laten zien dat slapen totale overgave is.

3 opmerkingen:

  1. Voor slapen heb ik voorlopig geen tijd. Ben vanmorgen in de sneeuw lopend naar mijn werk gegaan. Fietsen durf ik niet meer en met de auto leek mij ook erg gevaarlijk. Als ik eerst naar de busalte moet ben ik al bijna halverwege. Driesterren is nu 'De Oude Garde' geworden. In officieel stuk (van wie vertel ik nog wel eens) stond dat 'De Oude Garde' niet met pc's om kon gaan. Wat een flauwe kul!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou zeker wat een flauwe kul, wil wel weten wie zo stereotiep denkt. Moet je me maar een mail over sturen. Heb je blog gezien, ziet er schitterend uit. Daar kan je heel lang mee doorgaan tot je dement bent (en dan misschien ook nog wel) ha, ha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat ben je druk bezig met je blog. Leuk om te lezen. Momenteel geen tijd voor maar ik probeer je nu een beetje te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen